Az Europur s.r.o. progresszív, innovatív és ügyfélorientált társaság, mely fémek felületkezelését végzi. Elsősorban az alumínium és ötvözetek anódos oxidációjára (eloxálására) specializálódik.

A társaságot 1998-ban alapították. Fő tevékenysége eleinte főképp a kerekesszékeken használt poliuretán köpenyek gyártása volt, mely során az évi 1 milliós kapacitással Európa legnagyobb gyártójává vált, továbbá az öntött elasztomer poliuretán és szilárd integrálhab gyártásával foglalkozott.

europur budova

A 2005-ös évtől az Europur társaság gyártói tevékenységét az alumínium felületkezelésével, a 2011-es évtől pedig az acél és színesfémek kémiai nikkelezéssel történő felületkezelésével bővítette. 2017-ben üzembe helyeztek egy további, az alumínium felületkezelésére szolgáló gyártósort, mely a legkorszerűbb, ügyfélorientált automatikus gyártósor Közép-Európában. A gyártósoron elvégezhető az alumínium alkotóelemek természetes és kemény eloxálással történő kezelése, majd azt követően azok TCP passziválással és maratással történő, elektrolitikus vagy organikus színezése. A munkadarab maximális méretei 3200 x 1800 x 800 mm.

View the embedded image gallery online at:
https://www.europur.hu/rolunk#sigProId6d03ff14f6

Továbbá az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatások javítása érdekében 2017-ben kifejlesztették az alumínium alkotóelemek kezelését megelőző, „Nano matte blasting“ elnevezésű új eljárást, melyet sikeresen alkalmaznak az alkotóelemek matt felületének kialakításához, főképp fekete elox alá.

2010-től a felületkezelés területén kifejlesztett további terméket jelentenek a kemény eloxálással kombinált, penetrált vagy termoszetikus teflonbevonatok, melyeket fokozatosan fejlesztünk és vezetünk be a piacra. Társaságunk 5 országból több mint 700 ügyféllel működik együtt.

„Célunk, hogy ügyfeleinket sikeresebbé tegyük. Mindezt a flexibilitáson, a kiváló minőségen és a pontos műszaki támogatáson alapuló, hosszú távú kapcsolatok kialakításával érjük el.“